Σε περιοχές εκτός Κρήτης στρέφονται, κατά κύριο λόγο, οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του 45χρονου υπάλληλου γνωστής εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης, ο οποίος υπεξαίρεσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου επικεντρώνονται στην βόρεια Ελλάδα καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Αν επιβεβαιωθεί από την πορεία των ερευνών κάτι τέτοιο, τότε είναι πολύ πιθανόν ο 45χρονος να έχει διαφύγει εκτός της χώρας, ίσως  σε κάποια βαλκανική χώρα με πιθανότερη την Βουλγαρία.
Η αποκάλυψη της υπεξαίρεσης-μαμούθ έχει προκαλέσει σοκ στους κόλπους της εταιρείας αφενός γιατί βρίσκεται σε δεινή θέση ως προς την κάλυψη του τεράστιου χρηματικού ποσού, αφενός για την «βόμβα» που έσκασε εκ των έσω με έναν εργαζόμενο, ο οποίος μέχρι και χθες θεωρούνταν άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας και άτομο εμπιστοσύνης. Η εξέλιξη ωστόσο της υπόθεσης αποδεικνύει ότι εν αγνοία τους είχαν βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Χρόνια στην συγκεκριμένη εταιρεία, δεν είναι τυχαίο ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπευθύνων και να αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο.
Ο 45χρονος μέχρι και την τελευταία στιγμή οπότε και αποκαλύφθηκε το μεγάλο κόλπο, δεν είχε δείξει την παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά του και κυρίως δεν είχε δώσει σημάδια που να βάλουν σε υποψίες τους υπευθύνους. Από την Αστυνομία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στους λόγους που ώθησαν τον 45χρονο στην υπεξαίρεση, αν δηλαδή αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που τον ανάγκασαν να βάλει «χέρι» στα χρήματα της εταιρείας, να αφήσει πίσω γυναίκα και παιδιά, να τους θέσει σε μία απίστευτα μεγάλη δοκιμασία και ο ίδιος να είναι πλέον κυνηγημένος.
 
Το απόγευμα της Κυριακής
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 45χρονος δούλευε καιρό στο μυαλό του το σχέδιο της υπεξαίρεσης αλλά και της διαφυγής του. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έκανε την υπεξαίρεση για να παραμείνει στο Ηράκλειο και να συλληφθεί. Προκύπτει ότι είχε οργανώσει την δουλειά, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες της ελευθερίας του. Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το σενάριο των συνεργών αναφορικά με την φάση της διαφυγής του 45χρονου.
 
Το απόγευμα της Κυριακής, όπως αποκαλύπτεται από τις κάμερες ασφαλείας, έκανε χρήση των κωδικών, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας που αναλαμβάνει χρηματαποστολές τραπεζών και πολυκαταστημάτων, άρπαξε περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ και έγινε ...καπνός.
Η μεγάλη υπεξαίρεση έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας όταν πλέον το ...πουλάκι είχε πετάξει. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις  ότι ο 45χρονος το βράδυ της Κυριακής ταξίδεψε εκτός Κρήτης.  Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου έχουν ήδη απευθυνθεί σε λιμάνια και αεροδρόμια αφενός για να εντοπίσουν το πότε ακριβώς ταξίδεψε ο 45χρονος-αν τελικώς ταξίδεψε- αλλά και για να μπλοκάρουν την διαφυγή του στο εξωτερικό.
Αν πάντως όντως πρόλαβε να ταξιδέψει στην βόρεια Ελλάδα τότε είναι πολύ πιθανόν να διέφυγε στο εξωτερικό οδικώς. Κάποιες πληροφορίες των Αρχών αναφέρουν ότι ο 45χρονος άφησε το μηχανάκι του στο λιμάνι του Ηρακλείου και επιβιβάστηκε στο όχημα συγγενικού του προσώπου. Πληροφορία που «τσεκάρεται» στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.
 
Άγνοια δηλώνει η οικογένεια του!
Η σύζυγος και τα παιδιά του δηλώνουν πλήρη άγνοια για την υπεξαίρεση. Σύμφωνα με αστυνομικούς υπάρχει κατάθεση στην οποία αναφέρεται ότι ο 45χρονος πέρασε από το σπίτι του, πήρε μία βαλίτσα με ρούχα και τους είπε απλά, όπως υποστηρίζει το οικογενειακό του περιβάλλον: «φεύγω».
Θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι στο εξής τα στενά συγγενικά πρόσωπα του 45χρονου θα βρίσκονται υπό ασφυκτική παρακολούθηση.
Από την Αστυνομία αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του από τις δικαστικές Αρχές.
Πολλοί είναι, πάντως, εκείνοι που δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από την εμπλοκή του 45χρονου στην υπεξαίρεση, τονίζοντας ότι δεν τον είχαν ικανό για τέτοια πράξη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από χρόνια ο 45χρονος είχε απασχολήσει για ποινική υπόθεση, όχι όμως σοβαρή.