Κρήτη | Μυστηριώδης θάνατος 38χρονου μοναχού στη Μονή Βωσάκου

moni_vosakou
Μυστήριο επικρατεί με το θάνατο ενός 38χρονου δόκιμου μοναχού στη Μονή Βωσάκου
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο κελί του χθες το βράδυ σε άσχημη κατάσταση και μεταφέρθηκε αμέσως από τον ηγούμενο της Μονής στο Κέντρο Υγείας Περάματος.
Εκεί ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του και στη συνέχεια έστειλαν τη σορό του – στη 1 μετά τα μεσάνυχτα – στο ΠΑΓΝΗ.
Οι οικείοι του εξέφρασαν εξαρχής κάποιες απόψεις σε σχέση με το τι έπαθε ο 38χρονος, αλλά η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ έδειξε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συγγενείς, ότι τα τραύματά του προέρχονται από πτώση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα λέει η οικογένεια του εκλιπόντος, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας είχε τρία σπασμένα πλευρά, είχε υποστεί ρήξη σπλήνας και είχε μαζέψει αίμα στους πνεύμονες – πιθανόν το τελευταίο να είναι και η αιτία θανάτου.
Η οικογένειά του πάντως εμμένει στις θέσεις της και όρισε δική τους ιατροδικαστή, η οποία προέβη σε δεύτερη εξέταση της σορού του άτυχου μοναχού, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται.
Για την υπόθεση ενδιαφέρθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές και στο μοναστήρι μετέβησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όπου και πήραν καταθέσεις από τον ηγούμενο και τους μοναχούς που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο άνδρα.
Ο άτυχος άνδρας κατάγεται από το Ηράκλειο, όπου διαμένουν και τα τέσσερα αδέλφια του καθώς και η μητέρα του. Ήταν δόκιμος μοναχός. Βρισκόταν στη Μονή Βωσάκου περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με τον ηγούμενο της Μονής Βωσάκου, ο άνδρας είχε γρίπη και πυρετό και, παρότι τον προέτρεψαν να πάει στο γιατρό, ο ίδιος δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ουδείς κατάλαβε τι συνέβη, λέγοντας παράλληλα ότι «ήταν πολύ καλό παιδί» και πως είχε άριστες σχέσεις με όλους, προσθέτοντας πως χθες στο μοναστήρι βρίσκονταν περίπου 100 άτομα φιλοξενούμενοι εξαιτίας της γιορτής του ηγούμενου, και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα εγκληματικής ενέργειας.
Χθες το απόγευμα ο ηγούμενος υποστηρίζει πως πήγε στο κελί του 38χρονου και του έδωσε χυμό και όταν ξαναπήγαν στο κελί του τον βρήκαν σε άσχημη κατάσταση αλλά να έχει τις αισθήσεις του και αποφασίστηκε να κληθεί το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα πάντα με τον ηγούμενο, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Περάματος με ιδιωτικό όχημα, προκειμένου να μοιραστεί η απόσταση και κοντά στο χωριό Άγιος Σύλλας έχασε τις αισθήσεις του.
Χθες βράδυ, σύμφωνα με τους συγγενείς, κατά τις 8 μίλησε με τη μητέρα του και της ανέφερε ότι δεν ήταν καλά. Σήμερα θα τον επισκεπτόταν στο μοναστήρι, αλλά… την πρόλαβε το μοιραίο.
Εκτός απροόπτου η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στο Ηράκλειο.
Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...