Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα ντους. Επειδή όμως είναι πρωί και το πιο πιθανό είναι να γυρίσεις το διακόπτη στο πολύ ζεστό έως καυτό καλό θα ήταν να ξέρεις ότι αυτό ξεραίνειτ το δέρμα σου. Άρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ένα αφρόλουτρο που περιέχει κάποιου είδους έλαιο.
Μπορεί οι κρέμες να μη σου αρέσουν, αλλά το χειμώνα το δέρμα σου υποφέρει, ξεραίνεται. Αν δεν αντέχεις με τίποτα τις κρέμες προσπάθησε τουλάχιστον να βρεις ένα αντηλιακό που δε θα είναι λιπαρό. Ναι ακόμα και το χειμώνα είναι απαραίτητο.
Φρόντισε την ατμόσφαιρα στο σπίτι και στο γραφείο. Η θέρμανση συνήθως ξηραίνει την ατμόσφαιρα, οπότε φρόντισε να αυξήσει κάπως την υγρασία του χώρου. Το πιο απλό και φτηνό μέσο είναι ένα μπολ νερού πάνω στα σώματα του καλοριφέρ.
Η διατροφή σου είναι βασικός παράγοντας για να διατηρήσεις υγιές δέρμα. Ειδικά το χειμώνα που πίνουμε περισσότερα ζεστά ροφήματα (τα οποία είναι διουρητικά ως γνωστόν και άρα αφυδατώνουν τον οργανισμό). Προσπάθησε να πίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο ναρό μπορείς.
Τέλος για σήμερα; Πριν κοιμηθείς πλύνε καλά το πρόσωπό σου για να φύγουν οι σκόνες που έχουν μαζευτεί κι εκεί κάνε μια υποχώρηση και βάλε κρέμα. Θα σου κάνει απίστευτο καλό.