Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
Δεν βράζει το κρέας;
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
Πώς μαλακώνει το χταπόδι;
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
Για ρύζι «σπυρωτό»…
…προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες
Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
Πώς φεύγει εύκολα όλο το λίπος;Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.
Κολλάει η ζύμη για το φύλλο;
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Ζάχαρη για την πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.
Πώς συντηρείται φρέσκια η μουστάρδα;
Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός…
…προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
Πώς ωριμάζει το αβοκάντο;
Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
Πώς θα διατηρήσω τη φέτα;
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
Νότισαν τα μπισκότα;
Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανά, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Πώς θα κάνετε «ζουμερό» το λεμόνι;
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1’ σε φούρνο μικροκυμάτων.
Φάγατε καυτερή πιπεριά;
Για να σβήσετε την κάψα της, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό.
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
Ζάχαρη για την πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.
Πώς συντηρείται φρέσκια η μουστάρδα;
Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός…
…προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
Πώς ωριμάζει το αβοκάντο;
Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
Πώς θα διατηρήσω τη φέτα;
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
Νότισαν τα μπισκότα;
Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανά, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
Πώς θα κάνετε «ζουμερό» το λεμόνι;
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1’ σε φούρνο μικροκυμάτων.
Φάγατε καυτερή πιπεριά;
Για να σβήσετε την κάψα της, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου