Καροτόσουπα με κύμινο

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ
Ο καιρός έχει κρυώσει, μαγειρέψτε κάτι πιο ζεστό!
Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες  σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο (σε σπόρους)
  • 450 γρ. καρότα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 400 γρ. άσπρα φασόλια (κονσέρβας)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
  • γιαούρτι (προαιρετικό)
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τα καρότα και την πατάτα για να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σιγοβράζετε για 15′ με κλειστό καπάκι. Κατόπιν, το αφήνετε να κρυώσει για λίγο και το περνάτε από το μίξερ για να πολτοποιηθούν τα συστατικά. Βάζετε τη σούπα ξανά σε κατσαρόλα και προσθέτετε τα φασόλια. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με μαϊντανό και γιαούρτι.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...