To σνίτσελ μπορείτε να το κάνετε πιο ελαφρύ και υγιεινό και να είναι εξίσου νόστιμο και απολαυστικό. Ψήστε και μην τηγανίσετε αυτή τη φορά, δοκιμάζοντας και διαφορετικούς τρόπους παναρίσματος.
Υλικά
- 500γρ. κοτόπουλο στήθος
- μέλι και μουστάρδα
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλυτζάνι γαλέτα
- 1/2 φλυτζάνι βρώμη
- Παπαρουνόσπορος
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και γλυκό κάρυ
Εκτέλεση
Αφού ξεπλύνετε τα φιλέτα, τα μαρινάρετε στο μέλι και τη μουστάρδα από το βράδυ. Την ώρα της παρασκευής ετοιμάζετε 3 πιάτα. Στο πρώτο βάζετε το αλεύρι που το έχετε ανακατέψει με το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το κάρυ, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και στο τρίτο τη βρώμη, τον παπαρουνόσπορο και τη γαλέτα. Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, τα τινάζετε και μετά τα περνάτε από το αυγό. Στη συνέχεια τα πανάρετε με τη γαλέτα & τη βρώμη και τα απλώνετε σε ταψάκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
photo credit: «Party», Αθηνά Πάνου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου