Υλικά:
ΜΙΓΜΑ 1
- 225 γρ Βούτυρο
- 450 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
- 5 γρ αλάτι
- 1 Βανίλια
ΜΙΓΜΑ 2
- 250 γρ αυγά
- 230 γρ γάλα φρέσκο
ΜΙΓΜΑ 3
- 570 γρ Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 15 γρ Baking Powder
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την πρώτη ομάδα υλικών προσθέτουμε διαδοχικά τη δεύτερη και τέλος το Γ Μίγμα, το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε το μίγμα μας σε φόρμα του Κέικ , εάν είναι μεταλλική η φόρμα, τη βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε, για να μην μας κολλήσει το κέικ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά, εξαρτάται το φούρνο . Το βλέπουμε με ένα μαχαιράκι όταν το βυθίσουμε μέσα στο κέικ και βγαίνει καθαρό, αυτό σημαίνει ότι είναι ψημένο.
Αθανάσιος Πλάκας και Κώστας Μαγκίνας Αρχισυντάκτες και Ιδρυτές του «Σεφ στο Σπίτι».
Info: www.chefstospiti.gr , email: info@chefstospiti.gr , Tel: 213 0244140
Info: www.chefstospiti.gr , email: info@chefstospiti.gr , Tel: 213 0244140
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου