Υλικά
- 5 – 5 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
- 2 κουτ.γλ. τζίντζερ
- 2 κουτ.γλ. κανέλα
- 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/4 κούπας μελάσσα
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μελάσσα και τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσοχή! Τα αυγά ρίξτε τα τελευταία για να έχει πέσει η θερμοκρασία και να μη στερεοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά και το τζίντερ και ξεκινάμε το ζύμωμα. Όταν πια η ζύμη είναι σφιχτή, την απλώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με τα εορταστικά μας κουπάτ ξεκινάμε να σχηματίζουμε τα χαρούμενα gingerbread cookies. Τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 18ο βαθμούς. Ανοίγοντας μια τρύπα πριν τα ψήσετε, μπορείτε να περάσετε κορδέλα μετά και να τα χρησιμοποιήσετε σαν στολίδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου