Μέσω των χρημάτων επιχειρεί η κινεζική πόλη Λουογιάνγκ να απαντήσει στο πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας σε μια χώρα που διαθέτει τις 16 από τις 20 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο.


Τα χρήματα όμως δεν θα δοθούν για οικολογικές επενδύσεις, βελτιωμένα φίλτρα ή αυξημένους ελέγχους αλλά για να γίνουν... πρώτη ύλη!

Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην πόλη αυτή που βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Χενάν αποφάσισε αντί για άνθρακα να καίει τραπεζογραμμάτια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ξινουά ένας τόνος φλεγόμενων χαρτονομισμάτων μπορεί να παράξει 660 κιλοβατόρες ενέργειας επιβαρύνοντας σημαντικά λιγότερο την ατμόσφαιρα καθώς οι εκπομπές ρύπων είναι απείρως μικρότερες από αυτές των ορυκτών καυσίμων.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει δώσει το πράσινο φως για τη δράση αυτή με αποτέλεσμα η πόλη Λουογιάνγκ να γίνει η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί χρήματα ως... καύσιμα!

«Με τα αχρησιμοποίητα χαρτονομίσματα της επαρχίας Χενάν, η εταιρεία μπορεί να παράγει 1,32 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρισμού σε ετήσια βάση, ενέργεια για την οποία θα απαιτούνταν 4.000 τόνοι κάρβουνου» δήλωσε στο Ξινουά πηγή από την κινεζική κεντρική τράπεζα.

 Πηγή: protothema.gr