Αδυνατίστε πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα



Με την εορταστική περίοδο τρεις μόλις εβδομάδες μακριά, πιθανώς έχετε πανικοβληθεί ό,τι έχετε ξεμείνει από χρόνο, για να χάσετε τα επιπλέον κιλά. Όμως δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός, γιατί με την κατάλληλη διατροφή, θα φτάσετε στο επιθυμητό βάρος, μέχρι τις γιορτές. Κάθε πρόγραμμα απώλειας κιλών σε αυτή την εποχή του χρόνου, πρέπει να είναι απλό, για να σας παρέχει την αφθονία της ενέργειας, έτσι ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των εορταστικών ημερών. Άρα, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους συναδέλφους σας ή τους φίλους σας στο πάρτι των Χριστουγέννων, ξεκινήστε σήμερα …

Πώς λειτουργεί αυτή η δίαιτα; Ο πιο υγιεινός και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος γρήγορα είναι με την κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης, όπως, ψάρια και πουλερικά και σύνθετων υδατανθράκων, δηλαδή όλα τα είδη ολικής άλεσης.
Σχέδιο διατροφής σας
Για τις επόμενες εβδομάδες, επιλέξτε από τα χαμηλά σε θερμίδες, αλλά νόστιμα πρωινά, μεσημεριανά, γεύματα και σνακ, που μπορείτε να τα αναμίξετε και να τα ταιριάξετε κάθε μέρα.
Πρωινό
  1. Κουάκερ με γάλα με χαμηλά λιπαρά και μια χούφτα βατόμουρα ή δημητριακά ολικής άλεσης
  2. Δύο αυγά ποσέ για τοστ
  3. Κάντε ένα smoothie από μια μπανάνα, ένα βατόμουρα, ένα γιαούρτι και μια κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  4. Δύο φρυγανιές, με δύο κουταλιές της σούπας τυρί cottage και ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και ένα φρούτο.
  5. Μπολ δημητριακών με αποβουτυρωμένο γάλα και ψιλοκομμένη μπανάνα
Μεσημεριανά
  1. Τόνος, σολομός, σαρδέλες είναι ιδανικές επιλογές που προσφέρουν ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα. Αν δεν είστε πολύ φίλοι των ψαριών, ο βακαλάος και ο σολομός που έχουν σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι καλές επιλογές.
  2. Μινεστρόνε / μη κρεμώδης σούπα
  3. Μια μερίδα ψητό κοτόπουλο με πράσινα φασόλια
  4. Ζυμαρικά στο φούρνο με κολοκυθάκια και πράσινη σαλάτα
Δείπνα
  1. Μια αραβική πίτα με στήθος κοτόπουλου, τομάτα και μουστάρδα και μια μπανάνα
  2. Ψητά λαχανικά στο φούρνο
  3. Μια κονσέρβα τόνου και 1 φέτα μαύρο ψωμί και 1 σαλάτα λαχανικών
Σνακ: Μια χούφτα καρύδια ή μια μικρή μπανάνα ή δύο παξιμάδια βρώμης με ένα φλιτζάνι τσάι, χωρίς ζάχαρη ή δύο φρούτα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά συν ένα μήλο ή μπανάνα ή μανταρίνι.
Γλυκό: Έχετε τρεις εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα. Μπορείτε αυτό το διάστημα να αντικαταστήσετε το γλυκό με φρούτα. Ρόδια, μήλα, φρουτοσαλάτες με καρύδια και λίγη σαντιγί με χαμηλά λιπαρά, μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την ανάγκη σας  για γλυκό
Αλκοόλ: Τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύσκολα θα το αποφύγετε, αλλά μέχρι τότε, να θυμάστε ό,τι είναι απλά κενές θερμίδες, που μπορείτε να αποφύγετε μέχρι τις γιορτές. Προτιμήστε το κρασί που έχει ευεργετικές συνέπειες για την καρδιά και περιέχει αντιοξειδωτικά.
Έχεις τον έλεγχο: Ο έλεγχος των μερίδων είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χάσετε βάρος, χωρίς να στερηθείτε τίποτα (ακόμα και τις μέρες των γιορτών).

Θα πρέπει να ασκήστε για τουλάχιστον 30-40 λεπτά, τέσσερις φορές την εβδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε σας αρέσει: κολύμπι, γρήγορο περπάτημα, ακόμη και χορό! Και μη ξεχνάτε, οι ακρότητες οδηγούν πάντα σε λάθος διατροφικές επιλογές.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...