Γέννησε δίδυμα η Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό

albert-1-700x809
Για πρώτη φορά από την ίδρυση του πριγκιπάτου του Μονακό τον 13ο αιώνα, στη βασιλική οικογένεια γεννήθηκαν δίδυμα, την Τετάρτη στο “Princess Grace Hospital” και δεκάδες κανονιοβολισμοί ανακοίνωσαν το χαρμόσυνο γεγονός.
 Τα βασιλικά δίδυμα, Gabriella Therese Marie και ο Jacques Honore Rainier, είναι κληρονόμοι της δυναστείας των Γκριμάλντι .
Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε το πριγκιπάτο:
monaco-1

«Η Gabriella Therese Marie γεννήθηκε στις 17:04 ώρα Μονακό και ο Jacques Honore Rainier γεννήθηκε δύο λεπτά αργότερα. Οι δύο τους χαίρουν άκρας υγείας όπως και η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Charlene. Ο Jacques Honore Rainier είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής καθώς είναι αγόρι. Η μικρή Gabriella Therese Marie είναι δεύτερη μετά τον αδελφό της».
Τα δίδυμα θα λάβουν τους τίτλους «Μαρκήσιος των Μπο» (στην Προβάνς) ο Ζακ και η Γκαμπριέλα «Κόμισσα του Καρλαντές» (στην Οβέρν). Τώρα στο μικρό πριγκιπάτο στη Ριβιέρα έχουν δύο λόγους να χαίρονται.
monaco-3
Το 2002, χωρίς κληρονόμους στον ορίζοντα, το κοινοβούλιο του Μονακό άλλαξε ήσυχα το σύνταγμα του ώστε να επιτρέψει την βασιλική εξουσία να περάσει από βασιλεύοντα πρίγκιπα χωρίς απογόνους στα αδέλφια του – στις δύο αδελφές του Αλβέρτου. Αυτό εξασφάλιζε τη συνέχιση της δυναστείας των Γκριμάλντι, μία από τις παλαιότερες βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη.
Με βασιλική διαταγή, 42 κανονιοβολισμοί ανακοίνωσαν την γέννηση των διδύμων την Τετάρτη, αντί για τα 21 που θα ήταν για ένα μόνο παιδί, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν για 15 λεπτά, ενώ ακολούθησαν οι σειρήνες των πλοίων.

Η εγκυμοσύνη της Σαρλίν είχε ανακοινωθεί στις 30 Μαΐου, και αργότερα αποκαλύφθηκε, τον Σεπτέμβριο, ότι περίμενε όχι έναν, αλλά δύο νέους κληρονόμους του στέμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...