Την απαλλαγή των 29 ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ ζητά με επιστολή του στο υπουργείο Οικονομικών ο σημερινός διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας.  

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που ενέκρινε τον ΕΝΦΙΑ ζητά από τη νέα του θέση -αυτή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος- να απαλλαγεί η κεντρική τράπεζα από το χαράτσι -ένας φόρος που έχει προκαλέσει απίστευτες δυσκολίες σε εκατομμύρια φορολογούμενους που δεν μπορούν να ανταπορκιθούν στη συγκεκριμένη υποχρέωση. 

Επικαλούμενος, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας προσπαθεί να προστατεύσει από τη φορολογική επέλαση τα ιστορικά κτίρια της ΤτΕ αλλά και τους μετόχους της δημιουργώντας μείζον θέμα μιας και «ανοίγει» παράθυρο για όλες τις ανώνυμες εταιρείες. 

Τα 29 κτίρια της τράπεζας αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με πρώτο και καλύτερο το κεντρικό της Πανεπιστημίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο συνολικού εμμβαδού 19.300 τ.μ. Τα κτίρια της ΤτΕ είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα από την Ξάνθη και την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και τα Χανιά.