ΛΕΥΚΟ ΔΑΣΟΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ


YΛIKA ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

- 125γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 150γρ. αλεύρι
ΥΛIKA ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
2 φύλλα ζελατίνας(10γρ)
400 γρ. λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
425 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
500 γρ. βύσσινα απύρηνα (καθαρό βάρος)
210 γρ. γάλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
50 γρ. λικέρ βύσσινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι ή σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24Χ24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε μικρούς κύβους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Στα μικροκύματα ή σε μπέν μαρί την μαλακώνουμε ελαφρά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχαχισμένη σοκολάτα. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35°C. Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε τη μους σε επίπεδο σκεύος .Τη σκεπάζουμε. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1-2 λεπτά. Υπολογίζουμε τον χρόνο από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Μοιράζουμε τους κύβους στα ποτήρια. Τους ραντίζουμε με το σιρόπι. Βάζουμε μια στρώση κρέμας. Τοποθετούμε τα βύσσινα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με λεπτά κομμάτια λευκής σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...