Τι μπορείς να φτιάξεις μόνο με 2 υλικά;


Μπορείς να κάνεις θαύματα με ελάχιστα! Θα μείνεις έκπληκτη με πόσες λιχουδιές μπορείς να φτιάξεις εύκολα κι απλά, με μόλις δύο υλικά...
Πιστεύεις πως δεν υπάρχουν συνταγές νόστιμες και λιχουδιές που μπορούν να φτιαχτούν μόλις με 2 υλικά; Αυτό το άρθρο θα σου αποδείξει πόσο λάθος κάνεις! Η αλήθεια είναι δεν μπορούμε να έχουμε ένα πλήρες γεύμα αλλά συγκεντρώσαμε συνταγές που καλύπτουν μεγάλη γκάμα από ορεκτικά μέχρι και επιδόρπια ή απλά σνακ που μπορείς να μασουλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

1. Ζυμαράκι πίτσας
Με 2 μόνο υλικά, 1 φλυτζάνι γιαούρτι και 1 φλυτζάνι αλεύρι μπορείς να φτιάξεις ζυμαράκια πίτσας. Ανακάτεψε τα υλικά και ζύμωσε για 8 λεπτά. Στη συνέχεια φτιάξε μικρά πιτάκια με το ζυμαράκι σου, με τα οποία μπορείς να συνοδέυσεις το γεύμα σου ή να τα χρησιμοποιήσεις για ντιπ. Ψήσε τα και καλή όρεξη!

2. Παγωτόψωμο!
Αυτή η συνταγή για παγωτόψωμο απαιτεί μόλις 2 υλικά! Ανακάτεψε σε ένα μπολ 2 φλυτζάνια παγωτό της αρεσκείας σου (εμείς προτείνουμε βανίλια) με 1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αυτό που χρησιμοποιείς στα κέικ). Η ανάμειξη των υλικών πρέπει να γίνει απαλά για να ομογενοποιηθούν σωστά. Στη συνέχεια ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

3. Εύκολα κουλουράκια βρώμης με μπανάνα

Ποιός δε λατρεύει τα σπιτικά μπισκότα και κουλουράκια; Κι αν νόμιζες πως είναι μπελαλίδικα ή απαιτούν πολλά υλικά, δες αυτή τη συνταγή κι άλλαξε γνώμη. Εννοείται πως μπορείς να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις να προσθέσεις έξτρα υλικά, τα μπισκοτάκια όμως γίνονται νόστιμα κι έτσι. Λιώνεις τις μπανάνες και τις ανακατεύεις με τις νηφάδες βρώμης. (Η δοσολογία είναι στο χέρι σου, αν θέλεις μαλακά μπισκοτάκια τύπου κούκις το μείγμα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες και ρευστό μιας και δεν υπάρχει αλεύρι). Στη συνέχεια με το μείγμα πλάθεις τα μπισκοτάκια σου και τα ψήνεις για 15 λεπτάκια στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

4. Πανκέικ με μπανάνα

Και αυτή η συνταγή έχει μπανάνα! Αυτά τα πανκέικ δε θέλουν αλεύρι γίνονται με μπανάνα και αυγό. Λιώνεις μια μπανάνα. Σε ένα μπολάκι σπας δύο αυγά. Αναμειγνύεις τα υλικά και στη συνέχεια ανάβεις τηγάνι... Τηγανήζεις σε μέτρια φωτιά και τα πανκέικς είναι έτοιμα!

5. Φοντάν με 2 υλικά

Συνταγή για ορεκτικό δώσαμε, το πρωϊνό το καλύψαμε με το πανκέικ, την απογευματινή λιγούρα επίσης, με το γλυκάκι τι γίνεται; Ναι υπάρχουν και γλυκά που μπορούν να φτιαχτούν με 2 μόνο υλικά κι ένα από αυτά είναι και το φοντάν που σου παρουσιάζουμε. Θα χρειατείς 1 κονσέρβα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και 450 γραμμάρια κουβερούρας.

Σε πρώτη φάση στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί. Τώρα μπορείς να προχωρήσεις με το μπεν μαρί για το λιώσιμο της κουβερτούρας. Αφού λιώσει η κουβερτούρα, πρόσθεσε το ζαχαρούχο εβαπορέ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίξε το μείγμα στο ταψάκι και βάλε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Θα χρειαστούν κάποιες ώρες. Τέλος, αφού παγώσει κόβεςι σε μικρά μικρά κυβάκια και απολαμβάνεις, τόσο απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...