Γερμανία: Προτείνουν φυλάκιση για αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών


Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ποινή φυλάκισης τριών ετών για τους αθλητές οι οποίοι... 
πιάνονται ντοπέ παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Γερμανίας.

«Ο στόχος του νομοσχεδίου είναι να προασπίσουμε την ακεραιότητα του αθλητισμού και να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ. Το κείμενο το οποίο παρουσιάζουμε είναι ένας νόμος αποτελεσματικός, ξεκάθαρος και σαφής, αλλά επίσης ένας νόμος που επιδεικνύει αυστηρότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Ο αθλητισμός στη Γερμανία έχει τεράστια κοινωνική σπουδαιότητα, ο αθλητισμός παράγει υποδείγματα, ιδίως μεταξύ των νέων, ο αθλητισμός είναι επίσης ένα κόσμημα της Γερμανίας και είναι προς το δημόσιο συμφέρον να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις ή επιρροές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, έκανε λόγο για σημαντική απόφαση. «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στο ντόπινγκ να αμαυρώσει την εικόνα του αθλητισμού», είπε.

Πέραν των ποινών φυλάκισης, ο νόμος προβλέπει επίσης την επιβολή μεγάλων προστίμων και την κατάσχεση των όποιων μεταλλίων ή διακρίσεων που έχουν κατακτήσει αθλητές, σε περίπτωση που συλληφθούν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...