Το Πατριαρχείο Μόσχας προωθεί το "Ορθόδοξο Τραπεζικό Σύστημα"

Γιάννης Πάππας
Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας...
για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κοινωνίας, Πρωθιερέας Βσεβολόντ Τσάπλιν (Archpriest Vsevolod Chaplin), καλεί την πολιτεία να μελετήσουν από κοινού τρόπους ώστε να καταστεί η εθνική οικονομία πιο ανεξάρτητη και Ορθόδοξη.

Η πρόσκληση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η ρωσική οικονομία επηρεάζεται βαθιά από το ουκρανικό ζήτημα και οι αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας επέφεραν αύξηση των τιμών των προϊόντων πρώτης ανάγκης και πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας αναφέρει ότι η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη από τα ΜΜΕ. "Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να μεταφέρει την οικονομική κρίση της Δύσης στη Ρωσία, η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει ανοδική πορεία και δεν έχει επηρεασθεί από την οικονομική "φούσκα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής".

Ο Πρωθιερέας Βσεβολόντ αναρωτιέται στη συνέχεια γιατί η Ρωσία να μην χρησιμοποιεί τα δικά της κριτήρια αξιολόγησης της αναπτυξιακής της πορείας και πρέπει να εξαρτάται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Προτείνει εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας την ίδρυση ανεξάρτητου τραπεζικού συστήματος, αδέσμευτου από ξένα κέντρα όπως αυτό της Νέας Υόρκης, το οποίο θα ορίζει αυτόνομα τον τρόπο διεθνούς συνεργασίας σε επενδυτικό επίπεδο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...