H Apple πήγε ένα λεπτό πίσω...


Γιατί σε όλες τις διαφημίσεις των iPhone και iPad η ώρα ήταν 9:42, και γιατί σήμερα είναι 9:41; Το μυστήριο έχει απάντηση...
Στην Apple τίποτα απολύτως δεν γίνεται τυχαία. Ακόμα και η ώρα που αναγράφουν στο ρολόι τους οι συσκευές στις αφίσες, στο διαφημιστικό υλικό κάθε είδους και στο site έχει λόγο που είναι αυτή που βλέπετε.

Όλα άρχισαν με το 9:42. Όταν το 2007 πρωτοπαρουσιάστηκε το iPhone στη σκηνή στα χέρια του Στιβ Τζομπς, η ώρα ήταν πράγματι 9 και 42 το πρωί. Και η εικόνα που εμφανίστηκε στην οθόνη έπρεπε να συμφωνεί με την πραγματική. Τόσο απλά.

Όμως αυτό άλλαξε το 2010 με την παρουσίαση του πρώτου iPad. Εκεί η εμφανιζόμενη ώρα ήταν 9:41. Αν δείτε σήμερα στο site της Apple τα iPhone, iPad, ακόμα και τα Mac, όλα λένε 9:41. Γιατί;

Την απάντηση έδωσε πριν από λίγες μέρες ο πρώην διευθυντής του iOS Scott Forstall. «Πάντα σχεδιάζαμε τα keynotes ώστε η εμφάνιση του βασικού προϊόντος να συμβαίνει περίπου στα 40 λεπτά της παρουσίασης. Και όταν εμφανιζόταν η συσκευή στην οθόνη έπρεπε η ώρα του να είναι η ίδια με εκείνη των ρολογιών του κοινού».

Γιατί όμως άλλαξε η ώρα στο iPad; Αλλαγή στρατηγικής; Ακριβής υπολογισμός του χρόνου; Σηματοδότηση μιας νέας εποχής; «Τίποτα από όλα αυτά» μας προσγειώνει ο Forstall. «Η αλλαγή δεν έγινε για κανέναν συγκεκριμένο λόγο. Απλώς το αλλάξαμε».

Ε, λοιπόν, ναι. Στην Apple μερικά πράγματα αλλάζουν γιατί… έτσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...